پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران:

بخش اصلی درآمد گردشگری جامع‌محور به خانوارهای عشایری می‌رسد

معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران گفت: در گردشگری جامع‌محور بخش اصلی سود و درآمد گردشگری به خانوارهای عشایری می‌رسد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد، مهدی میزبان در شورای اداری امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به گردشگری جامعه محور عشایری،  اظهار داشت: در گردشگری جامع‌محور که می‌تواند بین چند ساعت تا چند روز در مسیر کوچ، اتراقگاه‌ها، میان‌بندها، ییلاق و قشلاق عشایر اتفاق بیفتد، بخش اصلی سود و درآمد گردشگری به خانوارهای عشایری می‌رسد. 

وی به ایجاد درآمد جایگزین برای عشایر از طریق رونق گردشگری جامع‌محور عشایری اشاره کرد و در مورد تفاوت گردشگری جامع‌محور با گردشگری‌ فعلی عشایر، گفت: هم‌اکنون بوم‌گردی‌هایی در حاشیه زندگی عشایر به‌عنوان یک چادر نمادین برافراشته می‌شود که به زعم ما گردشگری جامع‌محور نیست چراکه گردشگران تنها در این چادرها عکس یادگاری می‌گیرند، پذیرایی می‌شوند و شاید یک بازی محلی هم ببینند، اما هیچ تجربه‌ای از زندگی عشایری کسب نمی کنند.

میزبان ادامه داد: در گردشگری جامع‌محور، در کنار آموزش جامعه محلی و تدوین منشور اخلاقی و فرهنگی برای گردشگران، گردشگر به متن جامعه عشایری برده می‌شود و در این حضور، در تولید فرآورده‌ها مشارکت خواهد داشت و در واقع یک گردشگری تجربه‌گرا اتفاق می‌افتد.

معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه ما در قبال جامعه عشایری وظیفه و مسئولیت و رسالت داریم و باید نسبت به ادای وظیفه خود متعهد باشیم، اظهار داشت: سازمان امور عشایر برای برنامه هفتم رویکرد تنوع بخشی به فعالیت های تولیدی، ایجاد اشتغال، افزایش درآمد و ارتقای معیشت عشایر را در پیش گرفته است.

وی با بیان اینکه عشایر با کوچ به کسب و کار منطقه ای رونق می‌دهند، افزود: عشایر ۲۵ درصد گوشت قرمز و ۳۵ درصد از صنایع دستی کشور را تامین و ۳۵ میلیون هکتار از مراتع کشور را مدیریت می‌کنند.

میزبان با بیان اینکه در زندگی عشایری اقلیم و جغرافیا بسیار مهم است و عشایر خود را با آن انطباق و سازگار می کنند، گفت: ارائه خدمات دولتی در کنار تامین انرژی، توسعه تکنولوژی و حمل و نقل سبب شده تا زندگی عشایری استمرار داشته باشد و امیدواریم بتوانیم خدمات موثرتری را به این قشر مهم از جامعه ارائه دهیم.

معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران با اشاره به توزیع ۱۱ هزار پنل خورشیدی میان عشایر کشور، افزود: برای تامین برق مورد نیاز عشایر، تفاهم‌نامه‌ای با توانیر در دست انعقاد داریم و تفاهم کرده ایم تا پایان دولت سیزدهم برخورداری عشایر از برق شبکه ای و مزرعه‌ و پنل‌های خورشیدی به بالای ۹۰ درصد برسد.

میزبان در سفر به کهگیلویه و بویراحمد همچنین در دیدار با عشایر طسوج شهرستان چرام  مشکلات و درخواست های آنان را مورد بررسی قرار داد و  از پروژه های در حال اجرا در این منطقه بازدید کرد.

  • تاریخ درج خبر : شنبه ٣٠ ارديبهشت ١٤٠٢ - ١٢:٥٧
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: