پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


به ریاست معاون اول رئیس جمهور

اولین شورای عالی عشایر و روستایی در دولت سیزدهم برگزار شد

اولین نشست شورای عالی عشایر و توسعه روستایی در دولت سیزدهم صبح امروز به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، اولین نشست شورای عالی عشایر و توسعه روستایی در دولت سیزدهم امروز دوشنبه 19 مهرماه به ریاست معاون اول رئیس جمهور، و با حضور وزیر جهاد کشاورزی، وزیر نیرو، وزیر ارتباطات، وزیر کار، سرپرست آموزش و پرورش، رئیس سازمان امور عشایر ایران و نمایندگان وزارتخانه ها و مسئولین دستگاه های مربوطه برگزار شد.

رئیس سازمان امور عشایر ایران در این نشست با ارائه گزارشی از جمعیت و وضعیت عشایر کشور، اظهار داشت: دبیرخانه شورای عالی عشایر به عنوان بازوی اجرایی سازمان 41 سال در سازمان امور عشایر بود اما در دولت گذشته این شورا به شورای عالی عشایر و توسعه روستایی تغییر نام داده شد.

شاهپور علائی مقدم با اشاره به جمعیت یک میلیون و 200 هزار نفری عشایر کشور، بیان کرد: عشایر حافظان طبیعت و مرزبانان بی مرز هستند که با در اختیار داشتن 28درصد دام سبک کشور 25درصد گوشت قرمز مورد نیاز کشور را تولید می کنند.

وی افزود: اگر بهره وری نیروی انسانی را محاسبه کنیم، هر یک نفر عشایر گوشت مورد نیاز 20 نفر ایرانی را فراهم می کند.

رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: یکی از مهمترین مشکلات جامعه عشایری این بود که شغل آنان تک محوری و تنها در حوزه دام بود اما درحال حاضر تنوع بخشی به شغل و درآمد عشایر را پیگیری می کنیم.

وی بیان کرد: سه سند ارزشمند در شورای عالی عشایر و هیات دولت در حوزه  های آموزش و  پروش، بهداشت و فرهنگ عشایر در سال های گذشته به تصویب رسیده است.

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: با سازمان توسعه، نوسازی و تجهیز مدارس تفاهم نامه ای به ارزش 500 میلیارد تومان برای تجهیز و نوسازی مدارس عشایری منعقد کرده ایم و با تفاهم نامه با موسسه آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی نیز یکهزار دانش آموزش عشایری به صورت رایگان در مدارس شبانه روزی تحصیل می کنند.

علائی مقدم بیان داشت: در برنامه ششم ظرفیت سازی خوبی برای عشایر در قانون ایجاد کردیم که باعث شد دستگاه های دیگر نیز وارد خدمات رسانی به عشایر شوند.

وی ابراز داشت: در سال های گذشته 70 درصد اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده به شهرها و 30 درصد آن نیز به روستاها اختصاص داده می شد که با اضافه شدن کلمه عشایر در قانون، سالانه 200 میلیارد تومان اعتبار از این محل به عشایر اختصاص می یابد.

رئیس سازمان امور عشایر ایران افزود: یک حکم دائمی از مجلس گرفتیم که بر اساس آن یک واحد درصد از اعتبارات صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح زنجیره تولید گوشت عشایر اختصاص داده می شود که با این تسهیلات توانستیم  تولید گوشت قرمز  در مناطق عشایری را به 200 هزار تن برسانیم.

علائی مقدم ابراز داشت: سرانه استفاده از گوشت قرمز در کشور ما 9.6 کیلوگرم بود که به دلیل شیوع کرونا و تعطیل شدن رستوران ها و برگزار نشدن مراسم عروسی و نذورات این میزان به 6.5 کیلوگرم کاهش یافته است.

وی افزود: برهمین اساس در شورای قیمت گذاری محصولات اساسی کشاورزی مصوب شد که یک میلیون راس دام عشایر را صادر کنیم تا مشکل دام مازاد عشایر برطرف شود.

رئیس سازمان امور عشایر ایران اضافه کرد: به دلیل مرغوبیت و مزیت های نسبی، دام تولیدی در ایران در کشورهای همسایه تا چهار یورو نیز خریداری می شود.

علائی مقدم گفت: تا پایان امسال 20 هزار پنل خورشیدی با همکاری وزارت نیرو در مناطق عشایری توزیع می شود که 9 میلیون تومان از این پنل های ده میلیون تومانی را دولت و مابقی را خود عشایر پرداخت می کنند که انقلابی در برق رسانی به مناطق عشایری است.

رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه عشایر امسال سال سختی را به دلیل خشکسالی گذراندند، گفت: خشکسالی امسال در 50 سال گذشته سابقه نداشته است که میانگین بارندگی به 140 میلی متر رسید و ظرفیت مراتع دو میلیون تن کاهش یافته که باعث وارد شدن خسارت شش میلیون و 200 هزارتنی در تولید علوفه شده است.

وی گفت: در 32  نقطه از کشور عشایر با وسیله ای به نام گرگر از رودخانه عبور می کنند که نیاز است اعتباراتی برای احداث پل در این مناطق اختصاص داده شود.

علائی مقدم با اشاره به تزریق واکسن کرونا در مناطق عشایری، گفت: جهش خوبی در این زمینه داشته ایم به گونه ای که در حال حاضر 66درصد عشایر دُز اول و 44درصد نیز دُز دوم را تزریق کرده اند.

 

  • تاریخ درج خبر : دوشنبه ١٩ مهر ١٤٠٠ - ١٢:٤٨
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: