پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


رئیس سازمان امور عشایر ایران:

طرح زنجیره تولید گوشت قرمز یکی از طرح های مهم برای معیشت عشایر است

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: طرح زنجیره تولید گوشت قرمز یکی از طرح های مهم برای ارتقاء معیشت عشایر است و همه باید خود را ملزم به اجرای این طرح کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی امور عشایر ایران، عباس پاپی زاده در گردهمایی سراسری معاونین توسعه و امور زیربنایی امور عشایر کشور که به صورت ویدئوکنفرانسی در سالن کوچ برگزار شد، اظهار داشت: تداوم خشکسالی و کمبود علوفه و افزایش قیمت نهاده های دامی، معیشت عشایر را دچار مشکلاتی کرده و برای عشایر شاید چندان به صرفه نباشد که تنها با اتکا به تولید دام معیشت خود را پیش ببرند.

وی با تاکید بر بهبود ضریب تبدیل در دامداری سنتی که باعث کاهش هزینه های تولید گوشت در مناطق عشایری می شود، گفت: در دامداری سنتی برای تولید هر کیلوگرم گوشت 20 کیلوگرم علوفه مصرف می شود در حالی که این عدد در دامداری صنعتی 13 تا 14 کیلوگرم است بنابراین در دامداری سنتی هر کیلوگرم گوشت گران تر تولید می شود.

پاپی زاده با تاکید بر اینکه امروز باید از علم و دانش روز برای دامداری عشایر و تولید با صرفه اقتصادی استفاده کنیم، افزود: از همین رو موضوع ضریب تبدیل، بهنژادی و جیره نویسی تغذیه دام دارای اهمیت است و باید به این سمت حرکت کنیم.

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: طرح زنجیره تولید گوشت قرمز به عنوان یکی از طرح های مهم سازمان در این راستا است و همه باید خود را ملزم به اجرای این طرح کنیم و از ظرفیت تشکل های عشایری که به صورت شبکه ای با عشایر در ارتباط هستند، استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه امروز در کنار  تولید دام، باید بتوانیم فرصت های درآمدزایی دیگری مثل توسعه صنایع دستی، گیاهان دارویی و گردشگری را در مناطق عشایری فراهم نماییم، ادامه داد: اجرای این طرح ها در اولویت اول سازمان قرار دارد چرا که به صورت مستقیم به کسب و کار و افزایش درآمد و ارتقاء معیشت عشایر مرتبط است.

پاپی زاده همچنین بر اهمیت خوشه سازی برای اجرای طرح های ایجاد تنوع در اشتغال و معیشت عشایر اشاره کرد و گفت: تعاونی های عشایری شهرستان ها یا کارآفرینان و تسهیلگران می توانند به عنوان سرخوشه باشند و از طریق آنها با اعضای خوشه ها ارتباط برقرار و آموزش های لازم ارائه می شود.

وی با اشاره به اینکه گردشگری عشایر یک ظرفیت بالقوه ای است که تنها در اختیار عشایر است، بیان داشت: امروز استقبال از طبیعت گردی و گردشگری عشایری افزایش یافته و این منحصرا در اختیار جامعه عشایری است و یک فرصت طلایی است که باید از آن برای ارتقا معیشت عشایر استفاده کنیم.

رئیس سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه همه استانداران باید از منابع اعتباری بند ب تبصره 16 قانون بودجه سهم ویژه ای به عشایر استان خود اختصاص دهند، به مدیران امور عشایر استانها تاکید کرد ساز و کار تخصیص و استفاده از این اعتبارات را با جدیت پیگیری کنند.

  • تاریخ درج خبر : سه شنبه ١٣ دی ١٤٠١ - ١٣:٥٧
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: