امروز : 14 آذر 1404
<<سرمایه گذاری برای تولید>>
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : // - 09:39
  • تعداد بازدید : 711
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

ثبت میراث معنوی زنان عشایری در اولویت قرار دارد

جامعه عشایری؛ جایی که جنم، جنسیت را کنار می گذارد

مقام عالی سازمان امور عشایر ایران از برنامه‌های آینده برای حمایت از زنان عشایری خبر داد و گفت: در دولت چهاردهم، ثبت و ضبط میراث معنوی زنان عشایری در اولویت قرار دارد چراکه اگر این داشته‌ها و میراث ثبت نشوند، در ۱۰ تا ۱۵ سال آینده از بین خواهد رفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، جهانبخش میرزاوند که خود فرزند ایل است، در همایش ملی مدیران زن وزارت جهاد کشاورزی در سخنرانی ابتکاری تحت عنوان "جنم و جنسیت"، کلام و تصویر را در هم آمیخت تا پیام خود را به عنوان کسی که این زندگی را در دل کوه ها و دشت ها و مناطق سخت گذر زیسته، به مخاطبین ارائه دهد.

رئیس سازمان امور عشایر ایران در این سخنرانی با نمایش 30 قاب مستند از 30 سال عکاسی مستند از ایلات و عشایر ایران بر روی ویدئووال، تصویری زنده از فعالیت‌ها و "جنم" زنان عشایری را ارائه داد که در نوع خود کم سابقه بود به طوری که با تشویق های ممتد حاضرین در سالن، چندین بار مجبور به قطع سخنانش شد.

وی با نگاهی جامعه‌شناختی و مبتنی بر تجربه میدانی، بر اهمیت نقش زنان در مناطق عشایری تاکید کرد و گفت: جامعه عشایری جایی است که "جنم"، جنسیت را کنار می‌گذارد و آنچه تعیین‌کننده و مؤثر است، "جنم" است.

میرزاوند با تبیین نقش محوری و تاثیرگذار زنان عشایری در حفظ هویت فرهنگی و انتقال آن به نسل های آینده، گفت: زنان عشایری، هم نجابت، هم صلابت، هم مادری، هم مهرورزی، هم عشق، هم هنرمندی، هم هنرآفرینی و از همه مهمتر سنگ صبور خانواده و محور مراسم شادی و عزا هستند.

وی اظهار داشت: زنان عشایری با وجود زندگی در شرایط سخت و دور از امکانات، با ظرافت و هنرمندی، نقش مهمی در تولید محصولات لبنی، صنایع دستی و حفظ فرهنگ عشایری ایفا می‌کنند و نماد زن ایرانی- اسلامی هستند که از دل چادرهای عشایری، ارزش‌های فرهنگی را به نسل‌های آینده منتقل می‌کنند.

 

ثبت میراث معنوی زنان عشایری در اولویت قرار دارد

مقام عالی سازمان امور عشایر ایران از برنامه‌های دولت برای حمایت از جامعه زنان عشایری خبر داد و گفت: در دولت چهاردهم، ثبت و ضبط میراث معنوی زنان عشایری در اولویت قرار دارد چراکه اگر این داشته‌ها و میراث ثبت نشوند، در ۱۰ تا ۱۵ سال آینده از بین خواهند رفت.

 وی با اشاره به صنایع دستی تولیدی زنان عشایری و ضرورت حفظ هویت فرهنگی در مقابله با تهاجم فرهنگی، افزود: زنان عشایری تمام سرمایه های معنوی و تاریخ زیسته عشایر را در قالب آثار هنری و صنایع دستی و دست بافته­ها و در تار و پود آنها برای نسل های آینده به یادگار گذاشته اند.

میرزاوند با اشاره به اهمیت صنایع دستی عشایر در جذب سرمایه در تجارت جهانی، افزود: سهم ایران از بازار ۸۰۰ میلیارد دلاری صنایع دستی دنیا تنها ۳۴ صدم درصد است و با توجه به ظرفیت بالای زنان عشایری در تولید صنایع دستی و آثار هنری، می‌توانیم این سهم را افزایش دهیم.

 

اولین نگارخانه عشایری در تهران راه‌اندازی می‌شود

رئیس سازمان امور عشایر ایران ابراز داشت: برنامه‌ریزی شده تا اولین نگارخانه عشایری در تهران و بازارچه‌های محلی در استان‌ها برای عرضه محصولات عشایری راه‌اندازی شود.

وی بر لزوم ارائه خدمات بهداشتی و مراقبتی به زنان عشایری تأکید کرد و گفت: سیاست‌های سازمان امور عشایر در دولت چهاردهم بر این است که زنان عشایری نیز همانند زنان شهری و روستایی از خدمات هداشتی و درمانی لازم برخوردار شوند.

میرزاوند همچنین به کمبود امکانات و اعتبارات به‌ویژه در تامین آب پایدار در مناطق عشایری اشاره کرد و افزود: کل آب مصرفی جامعه عشایری ایران کمتر از ۲۰ میلیون متر مکعب در سال است، در حالی که ۹ میلیارد متر مکعب آب در شهرها و روستاها توزیع می‌شود و از طرف دیگر قیمت آب برای مصرف عشایر که در بخش هایی به صورت سیار و با تانکر توزیع می­ شود، از قیمت آب مصرفی در مناطق شهری و روستایی بیشتر است.

سخنرانی رئیس سازمان امور عشایر ایران در اولین همایش ملی مدیران زن وزارت جهاد کشاورزی که بیش از 400 نفر از بانوان مدیر از سراسر کشور حضور داشتند، بازتاب رسانه ای گسترده ای داشت و خبرگزاری ها با انتشار بخش‌هایی از این سخنرانی که با نمایش 30 قاب مستند از 30 سال عکاسی علیرضا رحیمی از ایلات و عشایر ایران همراه بود، به نقش کلیدی زنان عشایری پرداختند.

 

مدیر سایت
خبرنگار :

مدیر سایت

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب